Componenten Catalogus
alle functionaliteiten op een rij

In onze componenten catalogus vind je de 20+ verschillende component-types waarmee je aan de slag kunt.

 

 

Header / Hero

Een Header of Hero wordt gebruikt om een grote bannerafbeelding meestal bovenaan een website te weer te geven. Het dient als een eerste indruk van de website vanwege de prominente plaatsing bovenaan de webpagina die zich gewoonlijk over de volledige breedte uitstrekt.
Deze is meestal voorzien van een titel of een knop (Call to Action). Ook kan dit component in plaats van een afbeelding een video of animatie bevatten.

Multi-column

Het multi-column component is opgebouwd uit 1 of meer elementen waarbij elk element een bepaald type content (bv tekst of afbeelding) kan bevatten. Elk element beslaat 1 of meer kolommen. Je kunt dus ook spreken van een multi-element component. Het idee hierachter is dat alle verschillende elementen in een ontwerp / component geplaatsts worden op (en uitlijnen met) een denkbeeldig grid van 1320 pixels breed. Het grid deelt de pagina in de breedte op in 12 kolommen.
Het multi-column component kan zich ook uitstrekken over de volledige breedte van de pagina. In dat geval lopen de elementen tot aan de rand van het browservenster.

De verschillende content-types zijn:

Text
Dit element bevat tekst en kan bestaan uit zowel headings, paragraph-tekst en buttons.

Image (slider / carousel)
Dit element bevat 1 of meer afbeeldingen, al dan niet in de vorm van een carrousel.

Video
Je kunt hier een Youtube, Vimeo of zelf geüploade video plaatsen.

Google Maps
Uitsnede van een bepaald gebied op Google Maps, met daarop eventueel een icoon die een exacte locatie aangeeft.

Contactform
Een contactformulier met een aantal invoervelden, selectiemogelijkheid en verzendknop.

Iframe embed (bv reserveringsmodule)
In principe kunnen wij elk willekeurig iframe embedden. Neem voor de zekerheid contact op om te checken of wij het kunnen plaatsen.

Image Slider / Carousel

Het image-slider component bevat net als het image-element bij Multi-Column 1 of meer afbeeldingen, maar heeft net iets meer mogelijkheden. Zo kun je meer afbeeldingen naast elkaar plaatsen en is er de optie om een tekst over de afbeelding te plaatsen.

Image grid

Het image-grid component bestaat uit een verzameling afbeeldingen die in een bepaald grid worden weergegeven.

Testimonial slider

Het Testimonial (slider) component bestaat uit 1 of meer testimonials al dan niet weergegeven in de vorm van een carrousel. Een testimonial kan bestaan uit een afbeelding, een quote, een spreker en eventueel een waardering.

Team-overzicht

Dit component bestaat uit een overzicht van medewerkers / teamleden. Elk teamlid kan bestaan uit een afbeelding, een naam, een functie en een aantal social-links of contactopties.

FAQ accordeon

Een FAQ (veelgestelde vragen) accordeon component bestaat uit een aantal vragen met bijbehorende antwoorden die kunnen worden open- en dichtgeklapt.

Newsletter signup

De newsletter signup is in feite een koppeling met een externe newsletter-tool (zoals bijvoorbeeld mailchimp) maar kan door ons in elke vormgeving worden weergegeven. Check even bij ons of jouw newsletter-tool door ons kan worden gecustomized.

Reference slider

De reference slider geeft een overzicht van bijvoorbeeld partners of opdrachtgevers en kan bestaan uit 1 of meer items, al dan niet in de vorm van een carrousel. Een item bestaat uit een logo en een externe link.

Portfolio / Project module

In deze module wordt een overzicht getoond van project- of portfolio-items. Zo’n item kan bestaan uit een of meer afbeeldingen, een titel, een subtitel en eventueel een aantal eigenschappen (bv opleverjaar, maat, opdrachtgever etc.). Een item kan gelinkt worden aan een pagina.

 

USP bar

Een component waar 1 of meer USP’s kunnen worden getoond in een horizontale weergave. Elke USP kan eventueel worden voorzien van een icoon.

Post page met filterfunctie

Deze module bestaat uit een overzicht van verschillende posts (nieuwsberichten). Deze berichten kunnen op diverse manieren worden gesorteerd of gefilterd door middel van categorieën. Een bericht bestaat uit een afbeelding (featured image), een titel, subtitel, een samenvatting van het bericht, een datum, tags en/of categorieën en een lees-meer-knop.

 

Instagram embed

Dit component bestaat uit een aantal afbeeldingen die rechtstreeks gekoppeld zijn met een instagram-account.

 

Pop-ups

Een pop-up kan worden gebruikt voor een mededeling die als een overlay wordt weergegeven op de pagina. Hier kan ook een contactformulier of een newsletter-signup in worden geplaatst.

 

Footer

In een footer-component, altijd onderaan de pagina, is plaats voor een uitgebreider menu, social media links, contactgegevens en een servicemenu (algemene voorwaarden etc).

 

Menu / Navbar

Het Navbar component komt bovenaan de pagina en biedt ruimte aan het hoofdmenu, een logo en eventueel social media links of een call-to-action button. Deze onderdelen kunnen in willekeurige volgorde worden gebruikt in dit component.
Zijn er meer menu-items dan redelijkerwijs kunnen worden weergegeven in de navbar dan kiezen we automatisch voor een menu dat zichtbaar gemaakt kan worden door middel van een ‘hamburger’-icoon.

Verder kan het menu een maximale diepte van 1 submenu hebben. Om deze subitems zichtbaar te maken kun je gebruik maken van een dropdown-menu. Een navbar-menu kan wel meer dan 1 dropdown-menu’s bevatten.

 

Is Dev Metal wat voor jou?

Neem contact op